Home General Knowledge General Knowledge GK Quiz for all Competitive exams

General Knowledge GK Quiz for all Competitive exams

119
0
SHARE
General Knowledge GK Quiz for all Competitive exams

 Quiz Questions and answers for all Competitive exams

General Knowledge GK Quiz for all Competitive exams

1.వాట్ ఇస్ వైట్ పేపర్? What Is White Paper?

Ans: ఆన్ అఫీషియల్  గవర్నమెంట్ రిపోర్ట్

  An Official Government  Report

2.Who Erected The Peacock Throne?నెమలి సింహాసనం?

      Ans :Shajahan

3.Who Is The Author Of The Book

ఫ్రీడమ్ మిడ్ నైట్ పుస్తకం  రచయిత ఎవరు?

 ANSWER :Larry Collins Dominique Lapierre

    డొమినిక్ లైపియర్

4.Who Was The First Woman Governor Of An Indian        State? భారతీయ రాష్ట్ర మొదటి మహిళ గవర్నర్

  Ans:Sarojini Naidu (సరోజినీ నాయుడు)

5.Who Was The Founder Of Calcutta?

 కలకత్తా స్థాపకుడు?

Answer : Job  Chamock

General Knowledge GK Quiz for all Competitive exams

10 important Quiz Questions AND Answers

6.Which Country Apart From India Celebrates Its Independence Day On 15th August?

 ఆగస్టు 15 న భారతదేశానికి స్వాతంత్ర్య దినోత్సవం             జరుపుకుంటుంది?

Ans :South Korea

7.Who Was The Founder Of Arya Samaj

   ఆర్య సమాజ్ స్థాపకుడు ?

How To Get Job in Google From Anywhere

Ans:Swami Dayananda Saraswati (స్వామి దయానంద సరస్వతి)

8.What Was The Previous Name Of Agra?

    ఆగ్రా యొక్క మునుపటి పేరు ఏమిటి?

Ans:Akbarabad

9.భారతదేశంలోని ఏ నగరంలో పొడవైన రైల్వే ప్లాట్ ఫామ్ ఉంది?

 In Which City In India Is The Longest Railway Platform

Ans: Kharagpur 836.63(కారగపూర్836.63  మీటర్స్)

10.భారతదేశంలోని ఏ రాష్ట్రంలో ఇది జీడిపప్పుల అతిపెద్ద ఎగుమతిదారు

Which State Of India Is The Largest Exporter Of Cashew Nuts

Gk important Questions and Answers 

Ans :Kerala(కేరళ)

11 భారతదేశంలో అతిపెద్ద కాఫీ పెరుగుతున్న రాష్ట్రం ఎక్కడ ఉంది

Which Is The Largest Coffee Growing State In India

Ans:Maharastra(మహారాష్ట్ర)

12.భారతదేశంలో అతిపెద్ద కాఫీ పెరుగుతున్న దేశం ఎక్కడ ఉంది

Which Is The Largest Coffee Growing Country In India?

Ans:Brazil (బ్రెజిల్)

13.Which Country Has Longest National Highway

అతి పొడవైన జాతీయ రహదారి ఏ దేశంలో ఉంది.

ans:Canada 8000kmstrans Canada Highway

14.ఎవరెస్ట్ పర్వతం యొక్క ఎత్తు ఏoత?

What Is The Height Of Mount Everest?

ans:8818 Meters

 

15.క్రికెట్ టెస్ట్లో 10000 పరుగులు చేసిన తొలి బ్యాట్స్ మాన్ ఎవరు?

Who Was The First Batsman To Score 10000 Runs In Cricket Test

Ans:Sunil Gavaskar

16. మానవ శరీరం యొక్క సాధారణ ఉష్ణోగ్రత ఏమిటి?

what is the normal temperature of human body?

ANS :36.90C/98.6

17.in the Einstein equation E=MC2

what is C

ఐన్స్టీన్ సమీకరణంలో సి ?

Ans:Velocity of Light

NEXT

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here